This page is also available in: English (English) 简体中文 (Chinese (Simplified))

Mulakan Perniagaan Anda di Malaysia

Permintaan bagi khidmat menubuhkan Syarikat Malaysia terus meningkat. Kami di 3E Accounting memahami mengapa Malaysia menarik minat korporat yang tinggi, sila rujuk Artikel kami Mengapa Mulakan Syarikat di Malaysia. Untuk memperbadankan Syarikat dengan SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia), tetapi keperluan ini perlu dilakukan melalui setiausaha syarikat yang bertauliah. 3E Accounting adalah agen penubuhan syarikat Malaysia yang berdaftar dengan SSM. Kami ingin berkongsi kepakaran dengan anda mengenai Pendaftaran Syarikat di Malaysia. Sebagai pembekal utama khidmat memulakan syarikat di Malaysia kami berada dalam kedudukan yang unik untuk menawarkan pelbagai perkhidmatan agen penubuhan syarikat pada harga yang paling menarik. 3E Accounting telah menggabungkan ratusan perniagaan dan syarikat di Malaysia setiap tahun. Kami Penyelesaian Sepenuhnya Untuk Perniagaan Anda di Malaysia.

 
Best Company Registration Specialist of the Year


Usaha kami untuk mengekakan sebagai kepimpinan perkhidmatan perniagaan korporat di Malaysia telah diiktiraf secara meluas oleh Pihak Berkuasa, Badan Kawal Selia dan Profesional. Kami juga telah dianugerahkan sebagai Pemenang Anugerah Malaysia Brands, yang Disediakan oleh Malaysia Brands. Kami dipilih sebagai Pakar Pendaftaran Syarikat Terbaik di Malaysia.

 
Pendaftaran syarikat di Malaysia


Apabila menubuhkan sebuah syarikat di Malaysia, adalah penting bahawa anda melibatkan perkhidmatan pasukan yang betul untuk membantu anda. 3E Accounting adalah penyedia perkhidmatan terkemuka yang akan menetapkan satu pasukan profesional yang berkelayakan termasuk akauntan yang berdaftar dengan MIA, setiausaha syarikat yang didaftarkan MAISCA, agen cukai yang berdaftar CTIM, ejen GST yang dilesenkan oleh Kementerian Kewangan, Malaysia dan kakitangan HR yang berkelayakan yang berdaftar dengan MIHRM, untuk melihat keperluan anda untuk daftar syarikat anda di Malaysia.

Ketahui Mengapa Pakej Penubuhan Syarikat yang ditawarkan 3E Accounting merupakan yang terbaik di Malaysia.

3E Accounting boleh membantu anda mendaftarkan syarikat baharu anda di Malaysia pada harga RM1,000 SAHAJA. Perkhidmatan Penubuhan Syarikat Terbaik & Terpantas di Kuala Lumpur, Selangor dan Malaysia dengan tiada kos tersembunyi serta sebarang ‘add-on’ yang rumit.

Anda disaran memanfaatkan Pakej Khidmat Kesetiausahaan Tahunan sebanyak RM1,000 untuk menikmati harga promosi teratas. Oleh itu, jumlah kos penubuhan syarikat kali pertama ialah RM2,000 + RM120 (6% Cukai Perkhidmatan) = RM2,120. Sila lihat di bawah untuk maklumat lanjut!

Kami berpengalaman sebagai pmbekal perkhidmatan korporat terkemuka yang mampu memberi sokongan kepada samada perniagaan tempatan atau pelabur asing dalam menubuhkan syarikat di Malaysia.

Kami Bersedia Menyambut Anda

Sekiranya anda berada berhampiran dengan kami dan ingin membincangkan aspek perkhidmatan yang ditawarkan, sila hubungi pejabat kami semasa waktu perniagaan. Kami mengesyorkan agar anda membuat tempahan terlebih dahulu sebelum lawatan anda bagi mengelakkan sebarang kelewatan.

Sekiranya anda berada di Singapura, anda boleh kunjungi pejabat kami di Singapura bagi perbincangan dan menandatangani mana-mana dokumen yang diperlukan. Pasukan kami di Singapura bersedia membantu anda.

Kami tiada ‘lock-in period’ dan tidak mengenakan bayaran ‘exit’ untuk Penubuhan Syarikat Malaysia kerana kami percaya dengan perkhidmatan terbaik yang kami berikan, anda pasti mengambil khidmat kami.

PENUBUHAN SYARIKAT MALAYSIA DI BAWAH AKTA SYARIKAT 2016

Umumnya, Syarikat Saham Terhad adalah kaedah perniagaan pilihan untuk menjalankan perniagaan di Malaysia yang menyediakan status liabiliti terhad kepada para pemegang sahamnya.

Keperluan untuk membentuk sebuah syarikat ialah:

 • modal berbayar minimum sebanyak RM1 sahaja
 • sekurang-kurangnya satu (1) pelanggan kepada saham syarikat
 • sekurang-kurangnya seorang pengarah yang berusia sekurang-kurangnya 18 tahun dan tinggal di Malaysia. Dia tidak diisytiharkan bankrap dan tidak pernah disabitkan dan dipenjarakan dalam tempoh 5 tahun terakhir. 3E Accounting sedia menawarkan anda Perkhidmatan Pengarah Perkhidmatan Nomini sekiranya diperlukan dengan bayaran tambahan
 • sekurang-kurangnya seorang Setiausaha Syarikat (Setiausaha Syarikat mestilah ahli mana-mana badan profesional yang ditetapkan atau diberi lesen oleh SSM). 3E Accounting boleh memberi anda Perkhidmatan Setiausaha Syarikat dengan dikenakan bayaran.
 • mesti mempunyai pejabat berdaftar di Malaysia yang mana semua komunikasi dan notis boleh dikendali. Pejabat kesetiausahaan sebagai pejabat berdaftar adalah amalan biasa di Malaysia. (Ini termasuk sebagai sebahagian Perkhidmatan Kesetiausahaan Syarikat)

Lihat ringkasan video penubuhan Syarikat kami untuk lebih memahami perkhidmatan yang disediakan:

Rujuk perkhidmatan kami bagi maklumat lanjut berkenaan pakej perkhidmatan yang ditawarkan 3E Accounting.

Apabila anda beralih kepada 3E Accounting, anda dijamin pemprosesan yang cepat dan menyeluruh yang menyebabkan syarikat yang ditubuhkan mematuhi semua statut, undang-undang dan peraturan yang ada. Kami menguruskan semua butiran Pendaftaran Syarikat SDN BHD di Malaysia supaya anda boleh menumpukan tenaga kepada perancangan strategik, pemasaran, pembiayaan dan operasi, dengan kata lain, semua tugas gambaran besar yang perlu dipertimbangkan usahawan semasa melancarkan dan menubuhkan Syarikat SDN BHD di Malaysia.
Pakej penubuhan Syarikat SDN BHD standard ini sesuai bagi usahawan tempatan. Ia tidak sesuai bagi anda kerana anda memerlukan khidmat pengarah nomini? Jangan bimbang, sila rujuk Pakej Khidmat Pendaftaran Syarikat Malaysia.

Pakej Khidmat Pendaftaran Syarikat Malaysia yang standard RM1,000 merangkumi keperluan berikut:

 • Carian nama tanpa had untuk mendapatkan nama yang dicadangkan bagi syarikat didaftar di Malaysia
 • Tempahan nama dengan pendaftaran SSM selama 2 kali
 • Surat Kelulusan Untuk Menggunakan Nama
 • Modal berbayar – RM1 hingga RM1,000 ******
 • Yuran pendaftaran RM1,000 yang perlu dibayar kepada SSM untuk pendaftaran
 • Mengemukakan Borang kepada SSM selepas pendaftaran
 • Menyediakan resolusi untuk Mesyuarat Lembaga Pengarah Pertama
 • Menyediakan resolusi untuk membuka akaun bank syarikat (Percuma sehingga 2 akaun)
 • Menyediakan 2 set salinan dokumen penubuhan yang disahkan benar
 • Percuma: Pengenalan bank OCBC dan perkhidmatan pembukaan akaun bank di Malaysia
 • Percuma: Sijil Penggabungan Syarikat
 • Percuma: rundingan penubuhan & khidmat nasihat
 • Percuma: perancangan cukai dan nasihat SST oleh Pengarah Cukai dari Big Four
 • Percuma: Tag nama bagi paparan di Pejabat Berdaftar
 • Percuma: Pendaftaran Domain “.com” selama setahun.
 • Percuma: Persediaan G Suite maksimum kepada dua pengguna (tidak termasuk Caj Langganan Google G Suite)
 • Untuk persediaan syarikat Malaysia dengan pengarah, pemegang saham, dan pemilik berfaedah lebih daripada 3 orang atau entiti, caj tambahan dikenakan sebanyak RM100 bagi setiap orang atau entiti.
 • Tiada tempoh ‘lock in’ dan tiada yuran ‘exit’ bagi Penubuhan Syarikat di Malaysia
 • Diskaun kemasukan khas bernilai RM106 apabila anda memuat turun “3E Accounting” App dari Apple App Store atau Google Play Store. Buka App dan klik pada “Promotion” dan pilih “Malaysia Office”. Cetak skrin baucer diskaun dan hantarkan kepada kami untuk menikmati diskaun istimewa.

Yuran Pakej Khidmat Kesetiausahaan kami ialahRM1,000 setahun dan ianya merangkumi perkara-perkara berikut:-

 • Pemangku Kakitangan profesional yang berkelayakan (warga Malaysia) bertindak sebagai pemangku setiausaha korporat
 • Menyimpan meterai syarikat, sekiranya ada
 • Menyimpan Minit dan Buku Daftar
 • Memberi nasihat berkaitan khidmat setiausaha/statutori/pematuhan/perakaunan/cukai/hal-hal SST
 • Memantau dan memastikan pematuhan dengan keperluan undang-undang yang berkaitan, terutamanya di bawah Akta Syarikat dan Akta Cukai Pendapatan. Amaran pematuhan secara kerap melalui e-mel.
 • Peruntukan alamat pejabat berdaftar termasuk:
  • Penyataan surat disediakan atas permintaan
  • Perkhidmatan Surat Siaran percuma atas permintaan
  • Pemberitahuan surat/bungkusan harian percuma melalui e-mel
  • Kutipan mel dan bungkusan antara Isnin – Jumaat: (9 pagi hingga 6 petang) (tiada biaya pengendalian)
  • Penerimaan mel biasa, mel udara, bungkusan (di bawah 3 kg) atau mel berdaftar *
  • Urusan mel / Pengiriman kurier ke alamat tempatan / luar negara pada setiap hari / mingguan / bulanan tersedia (Yuran servis RM 1 dikenakan untuk setiap penghantaran)

 

NOTA UNTUK PAKEJ PENDAFTARAN SYARIKAT DI MALAYSIA

Terdapat keperluan berlainan untuk modal berbayar bagi pelesenan atau aplikasi pas pekerja yang berlainan, sila lihat Keperluan Modal Berbayar Syarikat untuk Pengambilan Pekerja Ekspatriat.

* Kelulusan mesti diperolehi untuk barang / bungkusan besar (terutama lebih daripada 3 kg) yang dihantar ke alamat pejabat berdaftar. Yuran dikenakan bagi pengendalian harian dan penyimpanan.

** Penerimaan Perlembagaan adalah pilihan di bawah Akta Syarikat 2016 (CA 2016) dan jika anda berminat untuk menerima Perlembagaan standard kami untuk syarikat anda, yuran kami ialah RM400 yang termasuk yuran stamping (RM200). Caj tambahan untuk penyesuaian Perlembagaan dikenakan. Di antara klausa-klausa khas yang termasuk dalam Perlembagaan standard kami adalah seperti berikut: –

 • Menandatangani resolusi lembaga oleh majoriti pengarah (ditandatangani oleh semua pengarah seperti yang dikehendaki di bawah CA 2016)
 • Penggunaan meterai biasa (yang berguna apabila hartanah pembelian pelanggan)

 
Sila ambil perhatian bahawa sesetengah bank akan memerlukan surat pengesahan daripada Setiausaha Syarikat bahawa ia tidak mempunyai Perlembagaan dan yuran kami untuk pengeluaran pengesahan tersebut adalah RM200. Di Malaysia, bank yang berbeza mempunyai keperluan yang berbeza, sila semak dengan bank pilihan anda secara langsung atas keperluan ini untuk pembukaan akaun bank.

*** Pakej penubuhan syarikat anda termasuk satu salinan Sijil Pemerbadanan. (SSM akan mengeluarkan sijil ini apabila permohonan oleh syarikat dan bayar yuran yang ditetapkan)

**** Anda boleh tambah satu meterai syarikat dengan kadar RM100. (syarikat tidak lagi diperlukan undang-undang untuk mempunyai satu meterai biasa)

***** Anda boleh aambah satu cap getah dengan kadar RM50.

****** Pakej yuran pendaftaran syarikat kami tidak termasuk modal berbayar awal untuk syarikat anda. Sila ambil perhatian bahawa modal berbayar permulaan adalah dianggap sebagai pendahuluan tunai daripada pemegang saham kepada syarikat. Walau bagaimanapun, ia adalah pilihan Syarikat tentang bagaimana ia akan diambil kira dalam buku anda.

******* Kami boleh mengatur untuk menandatangani dokumen pendaftaran syarikat di ibu pejabat kami di Singapura jika itu lebih mudah untuk anda. Untuk pengaturan ini, bayaran pemprosesan tambahan ialah RM200.

 
3E Accounting memahami bahawa anda mahu memulakan serta mendaftar Syarikat SDN BHD di Malaysia secepat mungkin. Kami mampu bertindak balas terhadap semua keperluan anda, serta mampu menyediakan semua perkhidmatan yang diperlukan oleh perbadanan baru. Jangan ketinggalan peluang perniagaan akibat kekangan birokrasi! Percayakan 3E Accounting untuk mempercepat pelancaran korporat anda dengan Pakej Perkhidmatan kami yang tersedia di mana-mana sahaja di Malaysia. 3E Accounting menawarkan pakej pembadanan syarikat terbaik di seluruh Malaysia.

Mengapa kami mampu menawarkan harga rendah?

 1. Misi kami ialah menawarkan   Tiga E: efficiency (efisyen), effectiveness (keberkesanan) serta economy (ekonomi) dalam semua Solusi Sehenti yang ditawarkan kepada pelanggan.
 2. Penggunaan teknologi terkini & kesetiausahaan tersuai & dengan perisian CRM (pengurusan hubungan pelanggan) oleh 3E Accounting.
 3. Kami percaya bahawa anda layak menerima sokongan perkhidmatan berkualiti di awal perniagaan anda, inilah langkah pertama kami mengenali anda. Kami berbangga memberi sokongan kepada anda.

 
Pendaftaran Syarikat di Malaysia kini begitu mudah! Paling ekonomil & dan tentunya Terbaik di Malaysia!
Pejabat kami di Malaysia menggunakan sistem keselamatan outsourcing yang bereputasi selain pintu kawalan keselamatan dan pengawal keselamatan bangunan. Sistem pemantauan berpusat selama 24 jam dan pasukan bertindak bersenjata akan memberi jaminan kepada anda selain sistem keselamatan tiga peringkat kami bagi mencegah dan meminimumkan kemungkinan kehilangan, kebakaran atau kecurian fail kesetiausahaan.

 

MAKLUMAT DIPERLUKAN

Bagi memulakan syarikat, maklumat berikut perlu dihantar bagi melengkapkan Borang Penubuhan Dalam Talian. Sebagai alternatif, anda boleh emel kami manual borang penubuhan kepada info@3ecpa.com.my

 • Cadangan nama syarikat serta maksudnya
 • Aktiviti perniagaan teras syarikat yang dicadangkan
 • Salinan Kad Pengenalan atau Paspot para pengarah & pemegang saham*, **
 • Bukti alamat kediaman terkini semua pengarah serta bil utiliti (jika berbeza dengan kad pengenalan)
 • Maklumat modal berbayar
 • Pekerjaan, emel dan nombor untuk menhubungi semua pengarah & pemegang saham & pemilik berfaedah
 • Peratusan pegangan saham setiap pemegang saham
 • Sila berikan kami dengan maklumat pemilik benefisial jika dia tidak disenaraikan sebagai pemegang saham yang dinamakan.
 • Alamat tempat utama perniagaan (iaitu tempat di mana operasi perniagaan dijalankan /)
 • Apakah sumber dan asal dana yang digunakan / untuk digunakan dalam perniagaan? (cth. Pekerjaan / Perniagaan / Pendapatan pelaburan dari Malaysia)
 • Lokasi yang dijangkakan pelanggan dan pembekal Syarikat Malaysia
 • Sila berikan pengesahan bertulis (e-mel boleh diterima) bahawa setiap pengarah, pengarah nomini, pengarah pengarah nomini, pemegang saham, pemilik / pengendali yang bermanfaat dan agen (jika ada) bukan orang yang terkena politik. ####

 
* Adalah menjadi keperluan statutori bagi sekurang-kurangnya seorang pengarah pemastautin untuk menubuhkan sebuah syarikat sendirian berhad di Malaysia. Selain daripada seorang rakyat Malaysia tempatan yang tinggal secara kekal di Malaysia, mana-mana warga asing dalam kategori Pas Residen Bakat/ pemastautin tetap (PR) / Program Rumah Ke-2 Malaysia (MM2H) juga layak dianggap sebagai Pengarah Residen. Sekiranya tiada, anda mungkin mempertimbangkan untuk melanggan Perkhidmatan Pengarah Nomini kami.
** Jika pemegang saham adalah entiti korporat, sila berikan salinan dokumen pendaftaran pemegang saham korporat yang mengandungi Sijil Pemerbadanan, Memorandum & amp; Artikel Persatuan/Perlembagaan, Sijil Penyandang atau dokumen bersamaan (Klik Certificate of Incumbency bagi memuat turun sampel), dan Bukti alamat berdaftar. Jika pemegang saham korporat adalah juga sebuah syarikat, sila berikan satu set salinan dokumen pendaftaran yang serupa seperti yang dinyatakan di atas. Keperluan sedemikian ditetapkan bagi semua pemegang saham korporat sehingga pemegang saham individu utama dikenalpasti. Juga berikan butir-butir wakil korporat semua pemegang saham korporat bersama-sama dengan dokumen bertulis seperti Resolusi Lembaga yang menunjukkan pelantikan wakil korporat dan kebenaran yang diberikan oleh pemegang saham korporat kepada wakil korporat.

#### Orang yang didedahkan secara politis bermaksud seseorang individu yang telah atau telah diamanahkan dengan mana-mana fungsi awam yang terkenal di Malaysia atau negara asing, atau individu yang telah atau telah diamanahkan dengan mana-mana fungsi awam yang terkemuka oleh organisasi antarabangsa, dan termasuk ahli keluarga terdekat atau sekutu rapat individu sedemikian.

 

LANGKAH PENUBUHAN

 1. Lengkapkan Borang Penubuhan Dalam Talian / Emel kami manual borang penubuhan kepada info@3ecpa.com.my
 2. Kami akan melakukan carian nama bagi memastikan nama cadangan tersedddia dan akan kembali kepada anda dalam tempoh 24 jam (rujuk Panduan memilih nama Syarikat Anda)
 3. Emel kami nama yang ditempah bersama dengan maklumat diperlukan serta slip bayaran bagi yuran profesional kami
 4. Selepas resit pembayaran diterima, nama akan disimpan atas permintaan anda
 5. Selepas diluluskan SSM, kami akan menyiapkan dokumen pendaftaran lengkap
 6. Tandangan dokumen di pejabat 3E Accounting oleh semua pengarah & pemegang saham
 7. Selepas ditandatangan, kami akan teruskan dengan penubuhan syarikat dengan SSM
 8. Pengeluaran Pemberitahuan Penubuhan oleh SSM
 9. Selepas syarikat ditubuhkan, kami akan emel dokumen yang berkaitan untuk rekod.

 
Sekiranya anda ada sebarang soalan tentang penubuhan Syarikat SDN BHD di Malaysia/Carian Syarikat, emel kami info@3ecpa.com.my dan kami akan kembali kepada anda dalam masa 24 jam.

Lihat Prosedur Standard Penubuhan Syarikat bagi maklumat lanjut.

Berdasarkan kepada pengalaman 3E Accounting mengenai pendaftaran syarikat dengan SSM, proses   penubuhan keseluruhan akan mengambil masa 5-7 hari. Berdasarkan rekod pencapaian, 3E Accounting mampu mendaftarkan Syarikat dalam tempoh satu hari bekerja dari tarikh pengarah & amp; pemegang saham menandatangani dokumen pemerbadanan di pejabat 3E Accounting. Sila ambil perhatian bahawa garis masa penubuhan bergantung kepada ketepatan dan kesempurnaan maklumat dan dokumen dan juga tertakluk kepada ketersediaan & amp; kestabilan sistem dalam talian MyCoID SSM .

 

MAKLUMAT LANJUT TENTANG PENUBUHAN SYARIKAT MALAYSIA

Anda boleh merujuk Soal Jawab Penubuhan Syarikat Malaysia bagi Persoalan tentang Penubuhan Syarikat Malaysia.

Anda juga boleh merujuk Panduan Pendaftaran Syarikat Malaysia bagi panduan Pendaftaran Syarikat Malaysia / bagaimana memulakan perniagaan.

Anda juga dapat merujuk Syarat Pematuhan Korporat untuk memahami lebih lanjut tentang Keperluan Pematuhan di Malaysia seperti Cukai Korporat, GST, KWSP dan sebagainya.