This page is also available in: English (English) 简体中文 (Chinese (Simplified))

Anugerah dan Pencapaian

Anugerah dan Pencapaian

3E Accounting dan pengarahnya telah mendapat pengiktirafan antarabangsa dan setempat berikut:

3E Accounting Malaysia adalah firma ahli 3E Accounting International
Kami adalah firma ahli 3E Accounting International.

3E Accounting adalah pasukan yang diketuai oleh Kumpulan Bertauliah dan Profesional Berpengalaman

3E Accounting menubuhkan pejabat luar negara yang pertama di Malaysia

Pada tahun 2014, 3E Accounting, salah satu perkhidmatan korporat penyelesaian yang paling cepat berkembang di Singapura, akan menubuhkan pejabat luar negara yang pertama di Malaysia. Baca Semua

Penyedia Perkhidmatan Untuk Perakauan, Percukaian, Kesetiausahaan Korporat Dan Perkhidmatan Penubuhan Syarikat Di Malaysia

Tahun 2014, 3E Accounting ditubuhkan sebagai penyedia servis untuk perakauan, percukaian, kesetiausahaan korporat dan perkhidmatan penubuhan syarikat di Malaysia.

ACCA Program Majikan

3E Accounting sangat berbangga kerana diiktiraf oleh badan ACCA sebagai ACCA Program Majikan sejak 8 Jun 2014. Program Majikan Terpilih ACCA hanya dipilih berdasarkan entiti syarikat yang mempunyai standard yang tinggi bagi latihan serta pembangunan kakitangan. Dengan anugerah ini menunjukkan bahawa anda boleh meyakini 3E memenuhi malah menjangkau standard secara global untuk pengajaran dan sokongan pembangunan.

Institut Akauntan Malaysia (MIA)

Di Malaysia, profession perakaunan dikawal selia oleh Akta Akauntan 1967. Akta tersebut mengkehendaki individu yang meanggap diri mereka sebagai atau mempraktikan amalan sebagai akauntan untuk didaftarkan sebagai ahli Institut Akauntan Malaysia (MIA). Pada 23 Januari 2015, 3E Accounting diperakui sebagai sebuah firma perakauan berdaftar dengan MIA (No Ahli Firma. NF 1352). Hal ini membuktikan bahawa 3E Accounting adalah sebuah firma perakaunan berkelayakan yang mampu menawarkan servis standard tertinggi secara professional untuk perusahaan anda.

Universiti Tunku Abdul Rahman

3E Accounting sangat berbangga dijemput oleh Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR) dalam mengambil bahagian di Festival Kerjaya UTAR 2015 pada 5 Ogos 2015.

Persatuan Akauntan Bertauliah Berkanun Singapura (ACCA)

3E Accounting juga berbesar hati kerana tertera di artikel LLP di dalam Majalah ACCA – Rocky Path for LLP rollout, pada November 2015. ACCA’s Tulis pada isu LLP, yang menampilkan 3E Accounting.

3E Accounting Antarabangsa

Sebagai salah satu hentian Penyelesaian untuk Perniagaan di Singapore, 3E Accounting hari ini melancarkan rangkaian global yang unik – 3E Accounting Antarabangsa… Baca Semua

Anugerah Majikan Contoh TAFEP 2016

Rakan Kongsi 3E Accounting Malaysia, sangat berbesar hati untuk ditemubual oleh Channel NewsAsia apabila menerima Anugerah Majikan Contoh TAFEP 2016 di Singapura pada 8 April 2016.

Institut Pengurusan Sumber Manusia Malaysia (MIHRM)

Rakan Kongsi 3E Accounting Malaysia dengan bangganya diiktiraf sebagai ahli tetap untuk Institut Pengurusan Sumber Manusia Malaysia (MIHRM), setelah beliau memenuhi setiap kehendak dari Pengurusan Institut Pengurusan Sumber Manusia Malaysia, berkenaan kelayakan professional dan juga pengalaman pada Jun 2016.

Penasihat Bertauliah Xero

Pada Jun 2016, 3E Accounting Pte. Ltd. Kini merupakan Penasihat Bertauliah Xero yang menasihati Xero Cloud Accounting Software di Malaysia mengenai nasihat dalam bidang yang diceburi untuk membantu pelanggan mereka dalam menyediakan perisian Xero, membantu untuk percukaian, dan membantu para pelanggan mereka memahami selok-belok tentang perusahaan mereka.

Penasihat Professional QuickBooks

Pada Jun 2016, 3E Accounting Pte. Ltd. Juga Penasihat Professional QuickBooks yang menyediakan perkhidmatan QuickBooks di atas talian di Malaysia untuk para pelanggan lebih memahami mengenai produk dan juga servis perkhidmatan pelanggan yang cemerlang.

Malaysia Brands Top Player

Pada September 2016, 3E Accounting telah diiktiraf sebagai Top Player Firm di Malaysia oleh Malaysia Brands. Kami sangat gembira kerana terpilih khusus sebagai salah satu daripada firma utama yang menerima pengiktirafan tersebut.

Enterprise Services Insights

Pada September 2016, Enterprise Services Insights menempatkan 3E Accounting sebagai antara Top 10 Premium Compliance Service Providers untuk tahun 2016 bagi rantau APAC. Enterprise Services Insight’s Digital Magazine Aug-Sep 2016 Issue.

Ejen Cukai Bagi Cukai Barang Dan Perkhidmatan

3E Accounting amat berbesar hati diiktiraf sebagai Ejen Percukaian Barang dan Servis yang dilesenkan oleh Kementerian Kewangan Malaysia pada Oktober 2016. Lesen ini membolehkan 3E Accounting meningkatkan lagi mutu perkhidmatan dan menyediakan pusat penyelesaian sehenti untuk semua jenis perniagaan.

Persidangan Tahunan Percukaian Malaysia ke 15

Lawrence Chai, Rakan Kongsi 3E Accounting, berbesar hati dijemput sebagai salah seorang panel untuk bercakap di pentas semasa Persidangan Tahunan Percukaian Malaysia ke 15. 3E Accounting gembira kerana dapat memberikan sokongan untuk persidangan ini sebagai rakan kongsi pada 7 hingga 9 November 2016.

Anugerah Rangkaian Perakaunan Global

Pada 2 Mac 2017, 3E Accounting International Network diberi penghormatan untuk dianugerahi Rangkaian Perakaunan Global yang Didahulukan oleh Jenama Singapura. Artikel Jenama Singapura di 3E Accounting Diakui sebagai Rangkaian Perakaunan Global yang Berkembang di Singapura.

Institusi Cukai Berkanun Malaysia (ctim)

3E Accounting mempunyai lesen ejen cukai yang sah dan sijil amalan berkaitan untuk menawarkan penyelesaian profesional dan nasihat kepada pelanggan. Pengetahuan profesional kami dalam perakaunan cukai telah memastikan perkhidmatan profesional pasukan kami sentiasa di atas par.

Alexa

Pada Julai 2017, telah mendahului senarai sebagai Laman Web Pendaftaran Syarikat No.1 dalam talian di Malaysia menurut kedudukan dalam talian oleh alexa.com. Tawaran yang menang adalah sokongan oleh komuniti dalam talian yang 3E Accounting dapat memberikan apa-apa tetapi hasil yang luar biasa.

OCBC Bank

Pada 15 Ogos 2017, 3E Accounting diiktiraf secara rasmi sebagai Penerima Anugerah Rakan Kongsi OCBC Platinum. 3E Accounting telah lama dikenal sebagai pemimpin dalam perkhitmatan perakaunan, cukai, dan bidang undang-undang di Singapura dan Malaysia, dan diberi penghormatan untuk menerima penghargaan yang sangat berprestij ini dari OCBC.

3E Accounting dinyatakan dalam media “Seeking Alpha” dan “ChatBots Magazine”

Pada bulan Oktober dan November 2017, 3E Accounting dinyatakan dalam media seperti “Seeking Alpha” dan “ChatBots Magazine”.

Anugerah Syarikat Pendaftaran Terbaik Di Malaysia 2017/2018

Pada 1 November 2017, 3E Accounting Malaysia diberi penghormatan untuk dianugerahi Syarikat Pendaftaran Terbaik di Malaysia pada tahun 2017/2018. 3E Accounting Malaysia’s diiktiraf sebagai Pendaftaran Syarikat Terbaik di Malaysia pada tahun ini oleh Malaysia Brands.

3E Accounting dianugerahi “Penyedia Perkhidmatan Perakaunan Utama” oleh Wealth & Finance International

3E Accounting telah dipilih sebagai wakil Anugerah Kecemerlangan Global dan dianugerahi “Penyedia Perkhidmatan Perakaunan Utama” oleh Wealth & Finance International, mengiktiraf 3E Accounting sebagai perkhidmatan Perundingan Syarikat dan Sekretariat Korporat Syarikat terbaik di Malaysia industri ini. Baca semua

Pemenang Anugerah Perakaunan Firma Tahun 2018

3E Accounting Malaysia adalah dipilih Jadi Pemenang Anugerah Perakaunan Firm Tahun 2018 oleh Corporate LiveWire Finance. Anugerah ini ditaja oleh UK Business Circle dan disampaikan oleh Corporate LiveWire untuk memperjuangkan kejayaan firma dan individu yang tidak hanya menyumbang kepada industri tetapi juga memainkan peranan yang penting dalam meningkatkan perkhidmatan kewangan dalam pengurusan undang-undang dan kekayaan. Baca Semua.

3E Perakaunan diberi penghormatan untuk dipaparkan di TODAYonline dan malaymail pada Januari 2019

3E Accounting telah diberi penghormatan untuk dipaparkan di TODAYonline dan malaymail pada Januari 2019 berkenaan dengan penulisan mengenai peraturan yang lebih tegas ke atas pengauditan syarikat-syarikat yang tersenarai oleh Singapore Exchange (“SGX”). Baca Semua

Persatuan Akauntan Bertauliah Berkanun (ACCA)

Pada 2 Januari 2019, Perakaunan 3E diberi penghormatan untuk dipaparkan dalam artikel ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants). Baca Semua

Anugerah OCBC Gold Partner 2019

Pada Mac 2019, 3E Accounting Malaysia telah menerima Anugerah OCBC Gold Partner Award Recipient 2019 ke atas sokongan berterusan dan perkongsian 2019 bersama OCBC Bank.

Persatuan Akauntan Bertauliah Berkanun (ACCA)

Pada 1 April 2019, 3E Accounting diberi penghormatan untuk dipaparkan dalam artikel ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants). Baca Semua

3E Accounting Mempunyai Rangkaian Antarabangsa

Pada Julai 2019, 3E Accounting International telah berkembang ke lebih daripada 60 buah negara, kami adalah pemegang rekod pencapaian yang terbaik oleh rangkaian perakaunan global yang berpangkalan di Singapura. Baca Semua

3E Accounting diberi penghormatan untuk dipaparkan dalam The Business Times mengenai Program Latihan Dalam Talian ACRA untuk Para Pengarah Baru.

Pada 1 July 2019, 3E Accounting diberi penghormatan untuk dipaparkan dalam The Business Times mengenai Program Latihan Dalam Talian ACRA untuk Para Pengarah Baru. nama program sebagai “Menjadi pengarah yang lebih baik” yang memberi tumpuan kepada 2 program latihan dalam talian untuk pengarah baru. Baca Semua

3e Network Accounting Antarabangsa Mencapai 60 Ahli

Pada Ogos 2019, Platform penasihat dan perundingan Global, Consultancy.asia mencatatkan pencapaian Antarabangsa untuk 3E Accounting baru-baru ini – “Rangkaian Akauntan 3E Antarabangsa mencapai lebih 60 ahli”. Baca Semua

3E Accounting Malaysia Diberi Penghormatan Untuk Dipaparkan Dalam Artikel ACCA - Merapatkan Gap

Pada September 2019, 3E Accounting Malaysia diberi penghormatan untuk dipaparkan dalam artikel ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants): Merapatkan Gap. Baca Semua

88.9 Jia FM Mewawancarai 3E Accounting

Pada 12 Ogos 2019, 88.9 88.9 Jia FM telah mewawancara pengasas 3E Accounting iaitu Lawrence Chai mengenai merit dan cabaran untuk melaksanakan pangkalan data kebangsaan mengenai gaji dan kekayaan peribadi.… Baca Semua

3E Accounting telah menubuhkan sebuah pasukan Penyelidikan dan Pembangunan Digital ("DR & D")

Pada 22 Ogos 2019, 3E Accounting telah menubuhkan sebuah pasukan Penyelidikan dan Pembangunan Digital (“DR & D”), yang pertama di kalangan PKS di Singapura, untuk memanfaatkan teknologi inovatif bagi mengubah secara digital syarikatnya… Baca Semua

Channel News Asia: Syarikat Berfokus kepada Latihan

Pada 19 December 2019, Channel News Asia mewawancara pengasas 3E Accounting, Lawrence Chai.Dia berkongsi berkongsi bagaimana dia menanamkan pembelajaran sepanjang hayat sebagai salah satu tonggak utama budaya 3E Accounting “Pekerja adalah yang Pertama”… Baca Semua