This page is also available in: enEnglish (English) zh-hans简体中文 (Chinese (Simplified))

3E Accounting PLT merupakan ahli bebas 3E Accounting International, sebuah jaringan Perakaunan Antarabangsa dengan kehadiran global di lebih daripada 60 buah negara di serata dunia. Menawarkan perkhidmatan melangkaui tahap kecemerlangan melalui jaringan antarabangsa yang dihubungkan dengan baik, 3E Accounting International dipercayai di kalangan klien-klien kerana latar belakang profesional yang kukuh, pengetahuan baik di dalam jurisdiksi tempatan, dan kepakaran pengalaman dalam menangani klien di peringkat antarabangsa.

3E Accounting telah meraih pelbagai anugerah yang memperakui pencapaian dan sumbangannya kepada industri, dan telah mendapat liputan di media seperti malaymail. Tenaga profesional yang berdedikasi di 3E Accounting mengaplikasi pengalaman industri dan pengetahuan mendalam tentang regim pengawalseliaan di Malaysia, lanskap ekonomi dan perniagaan bagi melanjutkan pelan pengembangan perniagaan para pelanggan.

 

Mr. Lawrence – Pengasas Kumpulan 3E Accounting

Mr Lawrence – Pengasas Kumpulan 3E Accounting

Encik Lawrence merupakan pengasas Kumpulan 3E Accounting. Beliau memiliki pengalaman serantau yang luas di bidang perkhidmatan korporat, perkhidmatan pengauditan, dan ketekunan wajar kewangan. Sebelum menubuhkan 3E Accounting pada 2011, Lawrence pernah bekerja di Baker Tilly Monteiro Heng, firma bersekutu kepada Baker Tilly di Malaysia; serta LTC LLP, firma bersekutu kepada BKR International di Singapura.

Setelah menempatkan 3E Accounting sebagai jaringan perakaunan antarabangsa tempatan yang terbesar di Singapura, Lawrence menerima gesaan Kerajaan agar menerajui inisiatif Smart Nation, dan menyalurkan kecintaan mendalamnya terhadap inovasi ke arah perkembangan bidang baru di dalam automasi perniagaan robotik, di mana beliau akan menghasilkan rekaan dan membangunkan solusi canggih yang akan mengubah proses perniagaan tradisional secara radikal di dalam industri Teknologi Maklumat serta memberi para klien kelebihan bersaing yang signifikan.

 

Mr. Lois Tang – Pengarah Cukai

Mr Lois Tang – Pengarah Cukai

 

Encik Lois Tang merupakan Pengarah Cukai di 3E Accounting. Beliau merupakan agen cukai bertauliah dengan kelulusan daripada Kementerian Kewangan, seorang ahli Institut Cukai Bertauliah Malaysia, Institut Akauntan Malaysia, dan Persatuan Akauntan Berkanun Bertauliah. Sebelum menjawat jawatan di KPMG Tax di Malaysia, Lois memulakan kerjaya di firma audit bersaiz sederhana, Baker Tilly di Malaysia. Ketika bertugas di sana, beliau terlibat secara progresif di dalam pengauditan syarikat disenaraikan dan syarikat tidak disenaraikan daripada pelbagai industri.

Pengalaman beliau selama 8 tahun di KPMG Tax di Malaysia diterjemahkan kepada pengalaman berharga di dalam aspek praktikal percukaian korporat di Malaysia. Beliau telah terlibat di dalam memberikan nasihat percukaian dan perkhidmatan pematuhan serta penilaian ketekunan wajar bagi syarikat-syarikat yang tertakluk kepada pembelian, pengambilalihan dan penggabungan. Pengetahuan luas beliau di dalam percukaian meliputi pelbagai industri termasuk perdagangan, pengilangan, pegangan pelaburan, penjagaan kesihatan, perbankan dan kewangan, perhotelan, perladangan, pembinaan dan pembangunan hartanah. Lois juga merupakan pakar berpengalaman di dalam kedua-dua percukaian individu serta korporat di Malaysia.

 

Pasukan Profesional Kami

3E Accounting memiliki kekuatan kolektif melebihi 70 kakitangan yang bekerjasama di Singapura, Malaysia dan Hong Kong. Pasukan kami yang terdiri tenaga profesional berkelayakan tinggi dan berpengalaman merangkumi bakat global daripada Big Four dan Firma-Firma Perakaunan Gergasi, Pembekal Perkhidmatan Korporat serta ahli-ahli akademik. Dengan kepelbagaian kemahiran merentas perakaunan, cukai, SST, pemerbadanan, imigresen, penggajian, sumber manusia dan domain kesetiausahaan korporat, 3E Accounting sudah pasti Solusi Sehenti bagi segala keperluan perniagaan anda.

 

Pasukan 3E Accounting Malaysia

Pasukan 3E Accounting Malaysia

Pasukan 3E Accounting Singapura

Pasukan 3E Accounting Singapura