This page is also available in: enEnglish (English) zh-hans简体中文 (Chinese (Simplified))

Ianya bukan suatu rahsia bahawa sebuah pasukan profesional merupakan elemen penting di sebalik mutu perkhidmatan yang tinggi. Pasukan profesional 3E Accounting menerapkan pengalaman hebatnya di dalam industri serta pengetahuan meluas berhubung aktiviti perniagaan bagi syarikat di Malaysia demi membantu anda merealisasi matlamat perniagaan anda. Pasukan kami yang komited amat responsif dan bertekad memberikan nasihat perniagaan yang terbaik. Sebagai sebuah pasukan, kami menawarkan perkhidmatan lancar dan tersusun yang menumpukan kepada nilai tambah.

 

Mr. Lawrence – Pengasas Kumpulan 3E Accounting

Lawrence – Founder of 3E Accounting Group

Encik Lawrence , pengasas Kumpulan 3E Accounting, merupakan Akauntan Bertauliah dengan pengalaman serantau di bidang perkhidmatan korporat, perkhidmatan audit, ketekunan wajar kewangan. Beliau adalah Ahli Felo Persatuan Akauntan Berkanun Bertauliah (“FCCA”), Akauntan Bertauliah Singapura (CA (Singapore)) di Institut Akauntan Bertauliah Singapura (“ISCA”), Pengamal Cukai Berakreditasi (Cukai Pendapatan & GST) bagi Institut Profesional Percukaian Berakreditasi Singapura (“SIATP”), seorang Akauntan Bertauliah Malaysia (“CA (Malaysia)”), ahli CPA Australia (“CPA (Aust.)”), Akauntan Profesional Bertauliah ASEAN (“ASEAN CPA”), Ahli Biasa Institut Pengurusan Sumber Manusia Malaysia (“MMIHRM”), Ahli Bersekutu Institut Sumber Manusia Singapura (“SHRI”), Sekutu Persatuan Institut Setiausaha & Pentadbir Bertauliah Singapura (“SAICS”) serta Ahli Biasa Institut Pengarah-Pengarah Singapura (“MSID”). Lawrence telah dianugerahkan Kelayakan Antarabangsa LCCI bagi sistem Perakaunan Berkomputer MYOB dan Sijil UCCI bagi sistem Perakaunan Berkomputer UBS. Dalam pada itu, Lawrence juga merupakan Penasihat Bertauliah Xero dan QuickBooks ProAdvisors.

Sebelum menubuhkan firma perakaunannya sendiri 3E Accounting, pada tahun 2011, Lawrence bekerja di sebuah firma audit bersaiz sederhana yang memiliki pejabat di Singapura dan Malaysia. Lawrence memulakan kerjayanya di Baker Tilly Monteiro Heng, sebuah syarikat bersekutu Baker Tilly di Malaysia. Inilah permulaan bagi kejayaan cemerlang di dalam kerjaya Lawrence. Ketika bekerja di Baker Tilly, beliau terlibat dalam pengauditan syarikat-syarikat tersenarai dan tidak tersenarai dalam pelbagai industri. Selain itu, beliau juga terlibat dalam perkhidmatan penasihat perniagaan termasuk ulasan ketekunan wajar untuk syarikat tempatan dan luar negara serta urusan penyiasatan khas.

Pengalaman luas Lawrence di dalam pelbagai syarikat tersenarai di serata dunia seperti di Singapura, Malaysia, China dan lain-lain telah menjadi asas terpenting yang memacu kejayaan 3E Accounting. Pengalaman beliau di Singapura dengan LTC LLP, sebuah firma bersekutu dengan BKR International di Singapura, melangkaui pelbagai jenis industri bagi syarikat tersenarai dan tidak tersenarai termasuk pengilangan, perdagangan, peruncitan, hospitaliti, pembinaan, loji rawatan air, pasaraya besar, organisasi bukan berasaskan keuntungan, kejuruteraan perisian, pembangunan hartanah dan pegangan pelaburan.

Lawrence menerajui penubuhan 3E Accounting International, sebuah rangkaian Perakaunan Antarabangsa dengan kehadiran global di lebih daripada 50 negara di seluruh dunia pada hari ini. Menyasarkan bagi menawarkan perkhidmatan melebihi tahap kecemerlangan melalui rangkaian global yang dihubungkan dengan baik, 3E Accounting International telah ditubuhkan dengan latar belakang profesional yang kukuh, pengetahuan yang baik di dalam jurisdiksi tempatan dan pengalaman sebenar di dalam menangani klien-klien antarabangsa. Selain pengembangan perniagaan global dan khidmat penubuhan syarikat antarabangsa, pengalaman meluas Lawrence di Singapura dan Malaysia telah membantu memberi sokongan kepada para klien memulakan perniagaan mereka di Malaysia melalui Meja Malaysia di Singapura.

Di samping semua ini, Lawrence turut memenangi beberapa anugerah kerana pencapaian dan usaha beliau yang diiktiraf di dalam industri. Penonjolan positif beliau di media juga menjadi bukti kepada bakat dan kepimpinan Lawrence. Dalam temubual yang disiarkan Wealth & Finance International dan juga Channel NewsAsia, penonjolan positif Lawrence telah membawa angin perubahan kepada 3E Accounting selaku firma yang amat cekap dan boleh dipercayai.

 

Mr. Lois Tang – Pengarah Cukai

Mr. Lois Tang – Tax Director

Encik Lois Tang, pengarah cukai 3E Accounting, merupakan agen cukai berlesen yang diiktiraf Kementerian Kewangan, seorang ahli Institut Cukai Bertauliah Malaysia, Institut Akauntan Malaysia, dan Persatuan Akauntan Berkanun Bertauliah.

Sebelum bekerja dengan KPMG Tax di Malaysia, Lois telah memulakan kerjaya di sebuah firma audit bersaiz sederhana Baker Tilly di Malaysia. Ketika tempoh kerjaya beliau, Lois telah terlibat secara progresif di dalam pengauditan syarikat tersenarai dan tidak tersenarai di dalam pelbagai jenis industri.

Pengalaman beliau selama 8 tahun di KPMG Tax di Malaysia diterjemahkan kepada pengalaman bernilai dari sudut praktikal berhubung percukaian di Malaysia. Beliau telah terlibat di dalam memberi nasihat percukaian dan perkhidmatan pematuhan serta juga penilaian ketekunan wajar cukai bagi syarikat yang tertakluk kepada pembelian, pengambilalihan dan penggabungan. Pengetahuan luas beliau di dalam percukaian meliputi pelbagai industri termasuk perdagangan, pengilangan, pegangan pelaburan, penjagaan kesihatan, perbankan dan kewangan, perhotelan, perladangan, pembinaan dan pembangunan hartanah. Lois kini merupakan pakar pengalaman di dalam kedua-dua percukaian individu serta korporat di Malaysia.

 

Pasukan Profesional Kami

3E Accounting memiliki pasukan yang terdiri dari lebih 50 kakitangan bagi membantu anda di Singapura dan Malaysia. Pasukan profesional kami menampilkan kumpulan bakat yang merangkumi Pengarah, Rakan Kongsi, dan Pengurusan berkelayakan dan berpengalaman di dalam bidang berkaitan seperti Perakaunan, Percukaian, Imigresen, GST, SST, Kesetiausahaan Korporat, Sumber Manusia dan lain-lain. Kami mempunyai kakitangan dengan latar belakang berbeza: Pengarah Cukai Malaysia kami dari Big Four, pengurus-pengurus dari CSP Besar seperti Tricor, TMF dan Boardroom, akauntan bertauliah dan profesional percukaian dari firma audit tier pertengahan. Dengan pengetahuan yang meluas serta kemahiran yang kami miliki, kami memberi jaminan bahawa perniagaan anda tentunya akan dikendali dengan baik melalui bantuan kami.

 

Pasukan 3E Accounting Malaysia

3E Accounting Malaysia Team

 

Pasukan 3E Accounting Singapura

3E Accounting Singapore Team