This page is also available in: enEnglish (English)

Carian Laporan Kredit Perniagaan di Malaysia

Ingin mendapatkan laporan risikan kewangan bagi mengurangkan risiko bebanan hutang sekiranya berhasrat menjalinkan kerjasama dengan individu / perniagaan persendirian / perniagaan perkongsian / syarikat di Malaysia?

Kami boleh bantu dengan menggunakan 3 cara asas dalam pencarian maklumat perniagaan pada kadar RM100 (W/GST RM106) seperti berikut:

  1. Perisikan Syarikat: Menyediakan maklumat terkini Nisbah Pulangan Aset yang lengkap (ROC) dengan laporan 5 tahun perolehan untung rugi kewangan termasuk laporan Nisbah Pulangan Aset (bagi Sendirian Berhad & Berhad) – WAJIB mendapatkan KEBENARAN.
  2. Perisikan Perniagaan: Menyediakan maklumat data perniagaan terkini termasuk laporan perisikan kredit sesebuah perniagaan dan perniagaan persendirian (bagi Perniagaan persendirian dan Perkongsian ) – WAJIB mendapatkan KEBENARAN.
  3. Perisikan Perolehan Kredit – Individu: Maklumat kredit yang terdapat dalam data Litigasi, kebankrapan, rujukan kredit dagangan, Kewangan & Pengkomersialan, lokasi perniagaan dan dana sebagai pemegang saham atau setiausaha dalam mana mana syarikat/ perniagaan.
    (Individu/ Perseorangan) – WAJIB mendapatkan KEBENARAN
  4. Hak Perlindungan Data Peribadi Pelanggan – Individu: Kebolehsaingan pasaran, lokasi perniagaan dan pegangan saham serta keuntungan atau setiausaha dalam mana mana syarikat/perniagaan.
    (Individu/ Perseorangan) – TIDAK WAJIB mendapat KEBENARAN

* Maklumat laporan kredit perniagaan tidak dijamin tepat sepenuhnya kerana tidak dikemaskini pada tarikh masa yang sebenar. Jika anda memerlukan sebarang penjelasan, atau kadar caj tambahan yang dikenakan anda boleh menghubungi pihak penjual secara terus untuk bantuan.

Maklumat ini dapat membantu syarikat syarikat dalam membuat keputusan berkaitan laporan kredit seperti perolehan keuntungan & memantau penghutang, pengiktirafan dalam peneraju pasaran, kewangan, pembelian dan mempengaruhi keputusan bahagian pengurusan am.

Hubungi kami di info@3ecpa.com.my untuk menempah pencarian maklumat.