This page is also available in: English (English) 简体中文 (Chinese (Simplified))

Pemeriksaan CBP di Malaysia

Di 3E Accounting, matlamat kami adalah untuk membantu pelanggan-pelanggan kami melaksanakan sistem CBP yang baru diperkenalkan ke dalam landskap perniagaan mereka dengan betul. Dan untuk memastikan ini, kami bersedia berkhidmat apabila diperlukan untuk memberikan perkhidmatan yang berkualiti berkaitan pelaksanaan CBP kepada pelanggan kami.

Mendapatkan perkhidmatan pemeriksaan CBP kami untuk memastikan anda telah melaksanakan CBP dengan tepat. Pemeriksaan GST oleh ejen cukai GST yang berpengalaman boleh membantu anda mematuhi peraturan GST untuk memastikan perniagaan anda tidak akan dikenakan hukuman.

Jika anda mempunyai bekalan bercukai RM500,000 tetapi gagal melaksanakan atau mematuhi keperluan CBP, anda mungkin dikenakan hukuman yang serius. Sebagai contoh, bukan penyerahan-kembali tidak membayar GST atau penyata yang salah boleh menyebabkan denda RM50,000 atau penjara kurang dari 3 tahun ataupun kedua-duanya.

Untuk mengelakkan penalti ini, anda perlu memastikan bahawa keperluan CBP dilaksanakan dengan betul dalam perniagaan anda dan piawaian pematuhan dipenuhi. Servis pemeriksaan CBP kami memberi tumpuan yang dalam untuk membantu anda mencapai ini. Ejen cukai CBP kami memantau dan mengkaji kenyataan GST anda untuk memastikan anda dapat memahami dan memenuhi keperluan GST yang kompleks.

Pasukan kami akan bekerjasama dengan anda untuk setiap proses bagi memastikan anda bersedia untuk pengauditan dengan mematuhi piawaian yang ditetapkan. Kami akan melakukan apa jua untuk membantu anda mengelakkan hukuman berkaitan GST dan juga memastikan bahawa perniagaan anda mengamalkan sistem CBP dengan cara yang betul.

Untuk maklumat lanjut mengenai pemeriksaan CBP atau bantuan perkhidmatan, hubungi kami dengan segera. Di 3E Accounting, pasukan kami bersedia membantu anda sepanjang masa. Hubungi kami dan memastikan sistem GST syarikat anda dilaksanakan dengan betul untuk mengelakkan penalti.